Prijava u sustav

 1. Pitanje:
  Kako se mogu prijaviti u sustav?
  Odgovor:
  Kandidati koji u tekućoj školskoj godini završavaju osnovno obrazovanje u redovitome sustavu obrazovanja u Republici Hrvatskoj automatski su registrirani i u sustav se prijavljuju svojim elektroničkim identitetom (korisničkom oznakom i lozinkom) iz sustava AAI@EduHr koji im dodjeljuje administrator imenika škole. Popis administratora imenika škola dostupan je na mrežnoj stranici http://ai.skole.hr. 
 2. Pitanje:
  Kako ću dobiti PIN?
  Odgovor:
  Učenik koji se po prvi puta prijavljuje na mrežnoj stranici www.upisi.hr sa svojim elektroničkim identitetom iz sustava AAI@EduHr, a još ne posjeduje PIN, treba unijeti broj svoga mobilnog telefona na koji želi SMS-om primiti PIN. PIN je osobni identifikacijski broj koji služi za dodatnu zaštitu i privatnost podataka svakoga kandidata. Ako učenik ne posjeduje mobilni telefon, može navesti broj mobilnoga telefona nekoga od ukućana ili rođaka. Ako nitko od ukućana ili rođaka ne posjeduje mobilni telefon, učenik može zatražiti slanje PIN-a, uz prethodni dogovor, na mobilni telefon svojega razrednika. Ukoliko nitko od navedenih nije u mogućnosti zaprimiti PIN, treba se obratiti CARNET-ovoj Podršci obrazovnome sustavu na broj 01 6661 500 ili na adresu elektroničke pošte helpdesk@skole.hr.
 3. Pitanje:
  Učenik sam 8. razreda osnovne škole i ne mogu se prijaviti na www.upisi.hr. Što mi je činiti?
  Odgovor:
  Za početak, potrebno je provjeriti prijavljuješ li se s ispravnim podacima: Provjeri svoje @skole.hr korisničke podatke tako da se pokušaš prijaviti na stranicu http://webmail.carnet.hr . Ako se ne možeš prijaviti ni na tu stranicu, vjerojatno postoji problem s tvojim korisničkim podacima i trebao bi se obratiti administratoru imenika u školi da ti izda nove korisničke podatke. Popis administratora imenika možeš naći na http://ai.skole.hr.  Ako se možeš prijaviti na http://webmail.carnet.hr, moguće je da imaš neispravan PIN. Možeš poslati SMS poruku sadržaja OPET na broj 888777, nakon čega ćemo ti dostaviti novi PIN. Poruka se naplaćuje po cijeni definiranoj ugovorom s tvojim operaterom. Ako su svi podaci ispravni, možeš kontaktirati CARNET-ovu Podršku obrazovnom sustavu putem broja telefona 01 6661 500 ili e-maila helpdesk@skole.hr, kako bi provjerili u čemu je problem.
 4. Pitanje:
  Kako mogu dobiti nove korisničke podatke (lozinka, PIN)?
  Odgovor:
  Za izgubljenu korisničku oznaku i lozinku, trebaš se javiti administratoru imenika u svojoj školi i dobit ćeš nove podatke. Popis administratora dostupan je na adresi http://ai.skole.hr. Za izgubljeni PIN potrebno je s broja mobilnoga telefona zavedenoga u sustavu poslati SMS poruku sadrzaja OPET na broj 888777. Poruka se naplaćuje po cijeni definiranoj ugovorom s tvojim operaterom. Ako imaš sve podatke, ali se iz nepoznatog razloga ne možeš prijaviti u sustav, kontaktiraj CARNET-ovu Podršku obrazovnom sustavu na broj 01 6661 500.
 5. Pitanje:
  Kako podesiti RSS kanal za praćenje novosti sa mrežne stranice upisi.hr?
  Odgovor:
  RSS (Really Simple Syndication) omogućava brz i jednostavan pregled novosti i informacija objavljenih na mrežnim stranicama. Možete se pretplatiti na RSS izvor te na taj način dobivati sve novosti objavljene na naslovnici stranice upisi.hr. Upute za korištenje RSS kanala dostupne su ovdje.

  RSS kanal za novosti s naslovnice stranice upisi.hr dostupan je na poveznici:
  http://www.upisi.hr/mzo/Widgets/News/RSSFeed?app=upisi

  RSS kanal za novosti sa stranice za osnovne škole dostupan je na poveznici:
  http://www.upisi.hr/oss/Widgets/News/RSSFeed

  RSS kanal za novosti sa stranice za srednje škole dostupan je na poveznici:
  http://www.upisi.hr/srs/Widgets/News/RSSFeed

Obrazovni programi

 1. Pitanje:
  Zašto ne mogu pronaći željeni obrazovni program na kartici "Obrazovni programi"?
  Odgovor:
  Svi obrazovni programi bit će vidljivi na kartici "Obrazovni programi" od 26.6.2018. kada kreće prijava obrazovnih programa.
 2. Pitanje:
  U koliko škola mogu predati prijavu za upis u I. razred srednje škole za šk. god. 2018./2019.?
  Odgovor:
  U svakome upisnom roku kandidat se može prijaviti za upis u najviše šest škola odnosno šest temeljnih obrazovnih programa pod uvjetom da ne prijavljuje paralelne umjetničke programe. Dakle, učenik može na svoju listu prioriteta postaviti najviše šest odabira.
 3. Pitanje:
  Kada će mi biti zadovoljen preduvjet da je zaprimljena prijavnica s popisom prijavljenih obrazovnih programa?
  Odgovor:
  Potpisana prijavnica s popisom prijavljenih obrazovnih programa dostavlja se od 10.7.2018. do 12.7.2018. Učenici osnovnih škola iz obrazovnoga sustava Republike Hrvatske prijavnicu, koju su potpisali zajedno s roditeljem/skrbnikom, donose u svoju školu razredniku, a kandidati izvan obrazovnoga sustava Republike Hrvatske prijavnicu, koju su potpisali zajedno s roditeljem/skrbnikom, šalju isključivo u digitalnom formatu, skeniranu, elektroničkom poštom Središnjem prijavnom uredu Agencije za znanost i visoko obrazovanje, koji ih je registrirao u sustavu.
 4. Pitanje:
  Koji je rok za prijavu obrazovnih programa srednjih škola koje želim upisati?
  Odgovor:
  Rok za prijavu obrazovnih programa koji zahtijevaju dodatne provjere je 2.7.2018., a rok za prijavu svih ostalih obrazovnih programa je 10.7. 2018.

Natrag na naslovnicu