Županijski upravni odjeli

Novo! Objava orijentacijskih ljestvica poretka za kandidate s teškoćama u razvoju

3. srpnja, u 12:00 sati objavit će se orijentacijske ljestvice poretka za kandidate s teškoćama u razvoju te se na njima nalaze svi kandidati koji su programe obrazovanja prijavili u uredima državne uprave bez obzira ispunjavaju li sve preduvjete. 

Orijentacijske ljestvice poretka osvježavaju se svakih sat vremena. Na konačnim ljestvicama poretka za učenike s teškoćama naći će se samo kandidati koji ispunjavaju potrebne preduvjete. Nedostatak određenog preduvjeta vidljiv je kandidatima na njihovom sučelju na poveznici Moji rezultati/Detaljno. 

Liste prioriteta za svoje kandidate županijski mogu vidjeti na svom administratorskom sučelju na kartici Prijave i rezultati/Učenici s teškoćama u razvoju/Pregled prijava, dok će orijentacijske ljestvice poretka biti vidljive na kartici Prijave i rezultati/Učenici s teškoćama u razvoju/Rezultati prijava TR detaljno nakon 12:00 sati

Više...

Objavljeno: 01.7.2020. 14:34 Uređeno: 01.7.2020. 14:34

Zadnji dan unosa odabira za učenike s teškoćama u razvoju

Obavještavamo sve županijske upravne odjele, odnosno Gradski ured za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba, da je 29. lipnja 2020. godine do kraja dana potrebno unijeti odabire programa za sve učenike s teškoćama u razvoju kako bi se moglo napraviti preliminarno rangiranje.

Više...

Objavljeno: 25.6.2020. 10:50 Uređeno: 25.6.2020. 10:50

Završetak roka za unos i potvrđivanje plana strukture upisa u školskoj godini 2020./2021.

Podsjećamo srednje škole i županijske upravne odjele da je prijedlog plana upisa potrebno unijeti te osnivači odobriti najkasnije do 30. travnja 2020. godine

Više...

Objavljeno: 29.4.2020. 12:32 Uređeno: 29.4.2020. 12:32

Produljenje roka za unos i potvrđivanje plana strukture upisa u školskoj godini 2020./2021.

Obavještavamo srednje škole i županijske upravne odjele te druge osnivače škola da je produljen rok za unos i planiranje strukture upisa u školskoj godini 2020./2021. 

Prijedlog plana upisa potrebno je unijeti te osnivači odobriti najkasnije do 30. travnja 2020. godine.

Dopis možete pronaći ovdje.

Više...

Objavljeno: 26.3.2020. 08:20 Uređeno: 26.3.2020. 08:20

Županijski upravni odjeli preuzimaju poslove ureda državne uprave po županijama

S obzirom da od siječnja 2020. godine županijski upravni odjeli preuzimaju poslove ureda državne uprave po županijama, isti će preuzeti i poslove prijava učenika s teškoćama u razvoju u I. razred srednje škole.

Za navedene poslove uredi državne uprave imali su imenovana upisna povjerenstva. Sada će navedene poslove preuzeti upisna povjerenstva županijskih upravnih odjela, odnosno svi oni koji su se nalazili u upisnom povjerenstvu ureda državne uprave prebačeni su u upisno povjerenstvo županijskih upravnih odjela

Slijedom navedenog, jedinstveno upisno povjerenstvo će se sastojati od sljedećih uloga:
• ŽUO koordinator: prava potvrđivanja i uređivanja strukture upisa, prava uređivanja upisnog povjerenstva 
• ŽUO član: prava potvrđivanja i uređivanja strukture upisa 
• ŽUO-TR: prava prijave obrazovnih programa za učenike s teškoćama u razvoju

Sve informacije i upute o upisnom povjerenstvu navedene su u prethodnoj obavijesti.

Bivši uredi državne uprave su obaviješteni o navedenom putem obavijesti na administratorskom sučelju NISPUSŠ sustava te putem dopisa Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Dopis Ministarstva znanosti i obrazovanja moguće je preuzeti ovdje.

Više...

Objavljeno: 20.3.2020. 11:33 Uređeno: 20.3.2020. 11:33

Evidencija/izmjena ŽUO upisnog povjerenstva

Od ove godine omogućeno je da Županijski upravni odjeli sami evidentiraju ili izmjene upisno povjerenstvo u NISPUSŠ-u. Mogućnost uređivanja upisnog povjerenstva imat će osobe koje su u upisnom povjerenstvu navedene pod ulogom „ŽUO koordinator“.

Detaljne upute moguće je preuzeti ovdje.

Imenovanje upisnog povjerenstva više nije potrebno dostavljati Ministarstvu znanosti i obrazovanja, već je potrebno čuvati u digitalnom obliku.

Napomena: Ukoliko osoba koja je imenovana kao "ŽUO koordinator", a otišla je sa svog radnog mjesta i nije imenovala novog "ŽUO koordinatora" u NISPUSŠ sustavu, u tom slučaju potrebno je javiti se u MZO kako bi se postavio novi "ŽUO koordinator". Nakon što MZO postavi novog ŽUO koordinatora u upisnom povjerenstvu, isti ostale izmjene u upisnom povjerenstvu obavlja samostalno. Također, ukoliko je ŽUO koordinator izgubio/zaboravio pristupne podatke, isto se obraća u MZO kako bi im ponovno izdali pristupne podatke putem SMS-a.

Dopis Ministarstva znanosti i obrazovanja moguće je preuzeti ovdje.

Više...

Objavljeno: 14.2.2020. 10:29 Uređeno: 14.2.2020. 10:29

Planiranje strukture upisa u školskoj godini 2020./2021.

Dana 5. veljače 2020. godine svim je srednjim školama te njihovim osnivačima dostavljen dopis pomoćnika ministrice, Vlade Prskala, o planiranju strukture upisa u I. razred srednje škole u školskoj godini 2020./2021. Dopisom ste obaviješteni da će se i ove godine struktura upisa i njezino odobravanje obavljati putem sustava NISpuSŠ. Škole će prijedloge struktura unositi na poveznici www.upisi.hr/srs, dok će osnivači svoja odobrenja ili izmjene iste unositi na poveznici www.upisi.hr/zuo

Ovim vas putem obavještavamo da će unos plana upisa srednjim školama biti omogućen od 28. veljače 2020. godine od 12:00 sati. Prijedlog plana upisa potrebno je unijeti i od strane osnivača odobriti do 31. ožujka 2020. godine. Također, u sustavu NISpuSŠ moći ćete vidjeti izvješća o broju učenika koji završavaju 8. razred na razini županije, broju učenika koji su tekuće školske godine upisani u I. razred srednje škole te broju učenika završnih razreda u tekućoj školskoj godini po programima.

S obzirom na specifičnost osnivačkih prava školskih ustanova kojima je osnivač grad ili privatna pravna odnosno fizička osoba, te školske ustanove, jednako kao i prošlih godina, nakon usuglašavanja sa svojim osnivačem suglasnost ovjerenu i potpisanu od strane osnivača, dostavljaju skeniranu na adresu elektroničke pošte upisi-srednje@mzo.hr najkasnije do 20. ožujka 2020. godine.

Korisničke upute o postupku unosa strukture srednje škole mogu pronaći ovdje, a za osnivače ovdje. Dopis je moguće preuzeti ovdje.

Više...

Objavljeno: 08.2.2020. 08:36 Uređeno: 08.2.2020. 08:36