Županijski upravni odjeli

Podsjetnik za unos i potvrđivanje plana strukture upisa

Ovim vas putem podsjećamo da je prijedlog plana upisa potrebno unijeti i od strane osnivača odobriti do 16. ožujka 2021. godine.

Također, s obzirom na specifičnost osnivačkih prava školskih ustanova kojima je osnivač grad ili privatna pravna odnosno fizička osoba, takve škole nakon usuglašavanja sa svojim osnivačem dostavljaju skeniranu ovjerenu i od strane osnivača potpisanu suglasnost na adresu elektroničke pošte upisi-srednje@mzo.hr najkasnije do 16. ožujka 2021. godine.

Korisničke upute o postupku unosa strukture srednje škole mogu pronaći ovdje, a za osnivače ovdje.

Više...

Objavljeno: 03.3.2021. 14:23 Uređeno: 03.3.2021. 14:23

Evidencija i izmjena ŽUO upisnog povjerenstva

Županijski upravni odjeli i ove godine sami evidentiraju i mijenjaju upisna povjerenstva u NISPUSŠ-u. Mogućnost uređivanja upisnog povjerenstva imat će osobe koje su u upisnom povjerenstvu navedene pod ulogom „ŽUO koordinator“.

Detaljne upute moguće je preuzeti ovdje.

Imenovanje upisnog povjerenstva više nije potrebno dostavljati Ministarstvu znanosti i obrazovanja, već je potrebno čuvati u digitalnom obliku.

Napomena: Ako je osoba koja je imenovana kao "ŽUO koordinator" otišla sa svog radnog mjesta i nije imenovala novog "ŽUO koordinatora" u NISPUSŠ-u, potrebno je javiti se Ministarstvu kako bi se postavio novi "ŽUO koordinator". Nakon što Ministarstvo postavi novog ŽUO koordinatora, ostale izmjene u upisnom povjerenstvu obavlja koordinator. Ako je ŽUO koordinator izgubio ili zaboravio pristupne podatke, javlja se Ministarstvu kako bi im ponovno izdali pristupne podatke putem SMS-a.

Više...

Objavljeno: 12.2.2021. 15:21 Uređeno: 12.2.2021. 15:21

Planiranje strukture upisa u školskoj godini 2021./2022.

Dana 11. veljače 2021. godine svim je srednjim školama i njihovim osnivačima dostavljen dopis o planiranju strukture upisa u I. razred srednje škole u školskoj godini 2021./2022. Dopisom ste obaviješteni da će se i ove godine struktura upisa i njezino odobravanje obavljati putem sustava NISpuSŠ. Škole će prijedloge struktura unositi na poveznici www.upisi.hr/srs, dok će osnivači svoja odobrenja ili izmjene istih unositi na poveznici www.upisi.hr/zuo.

Ovim vas putem obavještavamo da će unos plana upisa srednjim školama biti omogućen od 15. veljače 2021. godine od 07:00 sati. Prijedlog plana upisa potrebno je unijeti i od strane osnivača odobriti do 16. ožujka 2021. godine. Također, u sustavu NISpuSŠ moći ćete vidjeti izvješća o broju učenika koji završavaju 8. razred na razini županije, broju učenika koji su tekuće školske godine upisani u I. razred srednje škole te broju učenika završnih razreda u tekućoj školskoj godini po programima.

S obzirom na specifičnost osnivačkih prava školskih ustanova kojima je osnivač grad ili privatna pravna odnosno fizička osoba, takve škole nakon usuglašavanja sa svojim osnivačem dostavljaju skeniranu ovjerenu i od strane osnivača potpisanu suglasnost na adresu elektroničke pošte upisi-srednje@mzo.hr najkasnije do 16. ožujka 2021. godine.

Korisničke upute o postupku unosa strukture srednje škole mogu pronaći ovdje, a za osnivače ovdje. Dopis je moguće preuzeti ovdje.

Više...

Objavljeno: 12.2.2021. 15:02 Uređeno: 12.2.2021. 15:02